Aktiviteter

Aktiviteter

Barnläger

Varje sommar i slutet av juli (vecka 31) ordnas ett barnläger i samarbete med frikyrkorna i bygden. Lägret, som är på kristen grund, riktar sig till barn i åldrarna 9-13 år. Lägret samlar ca 100 barn och ett 20-tal ledare och programmet innehåller lekar, tävlingar, sol o bad, bibelstudium, andakter mm.

Valborg

Varje år ordnas på Sjöhaga ett klassiskt Valborgsfirande med en rejäl majbrasa, vårtal, sång och musik, korvförsäljning, kaffeservering och aktiviteter för barnen så som hoppborg, backklättring mm. Välkommen med på Valborgsfirande på Sjöhaga! 


Retreater på Sjöhaga

Vår tid präglas allt mer av snabba förändringar, informationsflöde och bild o ljudintryck i en ständig ström. Tillfällena till reflektion och fördjupning blir allt färre i en hektisk vardag. Hjärntrötthet, mobilberoende och skärmtid är nya uttryck i språket som sätter ord på detta. 

Här erbjuder retreaten ett andningshål som allt fler upptäcker i vår tid. Tystnaden blir ett avbrott från vardagen och en möjlighet för själens kommunikation med Gud. Tillsammans med de fasta tidebönerna, de vägledda bibelstudierna och morgonmässans gåvor av brödet och vinet skapas tillfälle att stanna upp, reflektera och fördjupas i tron och livet. 

På Sjöhaga har under några år flera helgretreater ordnats och inför 2021 planeras ytterligare.  Håll utkik i programmet!